لوگو دکتر نجفی توانا
رفع افسردگی با گیاهان دارویی

رفع افسردگی با گیاهان دارویی

5/5

رفع افسردگی با گیاهان دارویی چگونه است؟ آیا افسردگی با گیاهان دارویی قابل درمان است؟ اگر در حال مطالعه این مقاله هستید، احتمالا به دنبال روشی گیاهی برای برطرف کردن افسردگی خود هستید.

افسردگی یکی از شایعترین بیماری های حال حاضر به شمار می رود که برای رفع آن با توجه به شدت بیماری از درمان های دارویی و روان درمانی استفاده می شود. در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که آیا رفع افسردگی با گیاهان دارویی امکان پذیر هست؟ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

درمان گیاهی افسردگی

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

اگر چه بهترین درمان افسردگی مراجعه به روانشناس و استفاده از دارو در صورت لزوم است. اما با این حال برخی از گیاهان دارویی وجود دارند که می توانند در درمان افسردگی مؤثر باشند.

معمولا مردم به دنبال روش های طبیعی برای درمان افسردگی هستند، شاید شما نیز از آن دسته افرادی باشید که به دنبال یک درمان جایگزین برای افسردگی باشید. در این جا قصد داریم تعدادی از گیاهان دارویی مفید  برای درمان افسردگی را به شما معرفی کنیم.

1.علف چای (گل راعی)

گل راعی یکی از گیاهان مؤثر برای رفع افسردگی است که می تواند در درمان اختلالات خلقی مورد استفاده قرارگیرد.

مصرف این گیاه برای افرادی که به اختلال دوقطبی مبتلا هستند توصیه نمی شود. بنابراین بهتر است قبل از مصرف هر گونه گیاه دارویی ابتدا با روانپزشک خود مشورت کنید.

گل راعی می تواند برای رفع افسردگی های با شدت خفیف به اندازه داروهای ضد افسردگی مفید باشد. اما مطالعات نشان داده که در افسردگی های حاد ممکن است نتیجه بخش نباشد.  گل راعی بایستی با احتیاط مورد استفاده قرار گیرد  چرا که ممکن است موجب اثرات نامطلوبی شود.

از طرفی گل راعی ممکن است با داروهای ضد افسردگی سازگار نباشد. بنابراین دقت داشته باشید که نباید گل راعی را به عنوان روشی جایگزین برای درمان افسردگی شدید مورد استفاده قرار دهید.

2.جینسینگ

جینسینگ یکی از داروهای مفید است که از سالیان دور توسط پزشکان طب چینی برای  کاهش استرس و بهبود انرژی ذهنی مورد استفاده قرار گرفته است. ریشه این گیاه دارویی خواص فوق العاده ای دارد و می تواند در درمان افسردگی نیز مؤثر واقع شود.

3. بابونه

بابونه نیز یکی از داروهای بسیار مؤثر جهت درمان افسردگی و اضطراب است. گل بابونه را می توان به صورت دمنوش برای رفع افسردگی مورد استفاده قرار داد.

بابونه دارای خواص آرامبخش است که در درمان بی خوابی بسیار مؤثر واقع می شود. علاوه بر برطرف کردن علائم افسردگی بابونه دارای خواص متعددی برای سلامتی است.

4.اسطوخودوس

یکی از گیاهان دارویی بی نظیر برای رفع افسردگی اسطوخودوس است. اسطوخودوس را می توان به اشکال مختلف مورد استفاده قرار داد. روغن اسطوخودوس را می توان به صورت استنشاقی استفاده کرد که می تواند سبب آرامش و عمیق شدن خواب شود.

کپسول خوراکی روغن اسطوخودوس نیز در بازار موجود است که می تواند در کاهش علائم افسردگی مؤثر واقع شود. روغن اسطوخودوس باعث افزایش انرژی، بهتر کردن خلق وخو و احساس شما خواهد شد. از اسانس اسطوخودوس نیز می توان برای آرامش و کاهش اضطراب استفاده کرد.

این گیاه دارویی همچنین اثرات قابل توجهی در بهبود اختلالات خواب و کاهش استرس و اضطراب دارد. به صورت کلی از اسطوخودوس می توان برای درمان افسردگی های مداوم و با شدت پایین استفاده کرد.

5. زعفران

زعفران نیز یکی از داروهای گیاهی مفید و ایمن برای کاهش علائم افسردگی است. شما می توانید مقدار کمی از گل آن را ساییده به صورت چایی دم کنید.

می توانید زعفران را با شیر گرم، عسل و بادام کوبیده مخلوط کنید و آن را قبل از خواب بنوشید.  این دمنوش می تواند برای کاهش اضطراب و رفع افسردگی مؤثر واقع شود.

6.آویشن

این گیاه دارویی می تواند برای تثبیت خلق و خو و آرام کردن ذهن بسیار مؤثر باشد. از طرفی آویشن می تواند باعث بهبود خواب مورد استفاده قرار گیرد. آویشن را می توان هم به صورت دم کرده و هم جوشانده استفاده کرد که می تواند در رفع افسردگی نیز بسیار کمک کننده باشد.

7.رزماری

رزماری یکی از داروهای گیاهی است که خواص بیشماری دارد. برخی افراد از برگ های آن برای طعم دادن به غذا و به صورت ادویه استفاده کرد. رزماری همچنین دارای خواص ضد افسردگی و اضطراب است.

خواص بعضی از داروهای گیاهی:

  • اسطوخودوس : آرامش بخش و خواب آور
  • اکلیل کوهی: ضد افسردگی
  • بابونه: ضد اضطراب
  • شاتره: ضد افسردگی
  • گل بهار نارنج: ضد اضطراب، خواب آور
  • گیاهان شادی بخش: هل، زعفران، گل گاوزبان، نعناع، ریحان، پونه
  • میوه های شادی بخش: انگور، گلابی، پرتقال
رفع افسردگی با گیاهان دارویی

چند نکته مهم برای درمان افسردگی

  • برای درمان افسردگی بهتر است استعمال دخانیات را حذف کنیم.
  • سعی کنید سرشب شام بخورید و از میوه ها و سبزی جات تازه استفاده کنید. این کار می تواند در تسریع درمان افسردگی مؤثر باشد.
  • از نوشیدن چای و قهوه در شب خودداری کنید.
  • روزی حداقل 30 دقیقه ورزش کنید. حتی پیاده روی ساده!
  • مطالعه را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
  • سعی کنید قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید.
  • حداقل روزی یک وعده میوه مصرف کنید.
  • می توانید تحت نظر پزشک از برخی مکمل ها مانند مولتی ویتامین یا روغن بذرکتان استفاده کنید.
  • از داروهای گیاهی مؤثر استفاده کنید.

توجه: مصرف داروهای گیاهی فوق الذکر باید تحت نظر متخصص طب گیاهی و روانپزشک با تجربه به صورت گیرد.

چرا بسیاری از افراد افسرده از مصرف دارو خودداری می کنند؟

  • مصرف دارو به معنای پذیرفتن بیماری است که ممکن است برای بیمار ناخوشایند باشد.
  • ممکن است بیمار از عوارض دارویی و یا اعتیاد پیدا کردن به مصرف دارو وحشت داشته باشد.
  • ممکن است از سرزنش اطرافیان نگران باشند. صحبت هایی مانند: مگه چند سالته دارو می خوری؟ دارو رو شروع کنی مجبوری تا آخر عمرت دارو بخوری و از این دست حرفها !
درمان افسردگی با گیاهان دارویی

وقتی فرد افسرده از مصرف دارو خودداری می کند چه کار کنیم؟

  1. ما باید این آگاهی را به اشخاصی بدهیم که افسردگی نوعی سرماخوردگی روانی است.
  2. به او بگوییم همه داروها اعتیادآور نیست و بعد از بهبودی نیازی به استفاده از آنها نیست.
  3. با پزشک او دراین باره مشورت کنیم و پزشک را در جریان روحیات او بگذاریم.

کلام آخر

در صورتی که افسردگی درمان نشود می تواند به یک خطر تهدید کننده زندگی تبدیل شود. این بیماری حتی می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی ویا حمله قلبی را افزایش دهد.

توصیه ما اینست که برای درمان این بیماری ابتدا به رواشناس مراجعه کنید. بهتر است قبل استفاده از هر گونه داروی گیاهی با پزشکتان مشورت کنید.

می دانم، می خواهم، اما نمی توانم!

“می دانم مشکلم چیست و می خواهم از آن رها شوم و یا درمانش کنم، و برای درمان آنها از همه روشها استفاده نموده ام با این وجود نمی توانم.”
مثلا”، وسواس شستن و یا ترسهای غیر معقول و یا عدم اعتماد بنفس و غیره . با اینکه می دانیم این رفتارها یا احساسات غیر منطقی است، با این حال قادر به رهایی و یا کنترل آنها نیستیم.
بنابراین می توان گفت بسیاری از احساسات،هیجانات،و افکار ما ریشه در ناخوداگاه دارد.اگر چه در نهایت ما مسئول اعمال خود در جامعه و در تعامل با دیگران می باشیم.