لوگو دکتر نجفی توانا

سادیسم جنسی چیست و علائم آن چیست

فهرست محتوا

سادیسم جنسی یا دگرآزاری جنسی یک نوع اختلال یا دقیق تر انحراف جنسی است که در آن فرد مبتلا از تسلط و آزار دادن همسر خود در حین فعالیت جنسی لذت می برد.

آزار رساندن در سادیسم جنسی ممکن است به صورت فیزیکی، روانی یا حتی جسمی باشد و در برخی مواقع به ارگاسم نیز منجر شود. با این حال، تعیین مرز آسیب آور بسیار پیچیده است و تخصصی متخصصان در تشخیص این وضع ممکن است با چالش مواجه شوند، اما هرگونه آسیب و به هر شکلی می توان نشان از سادیسم جنسی داشته باشد.

علائم سادیسم جنسی

علائم اصلی اصلی سادیسم جنسی زمانی ظاهر می‌شود که فرد از آزار جسمی یا روانی شریک خود در حین فعالیت جنسی لذت می‌برد و به اوج لذت جنسی می‌رسد.

در برخی موارد آزار جنسی با موافقت همسر انجام می شود یا بدون اجازه او و به صورت تجاوز جنسی رخ می دهد. در هر صورت، زمانی که درد جسمی یا روانی به فرد وارد می‌شود، موضوع سادیسم جنسی مطرح می شود.

این نکته را باید در نظر داشت که حتی اگر آسیب زدن به همسر در نظرات فرد مبتلا به سادیسم وجود داشته باشد، باز هم این موضوع به عنوان یک نوعی از آزار جنسی در نظر گرفته می‌شود.

به طور کلی هر رفتار دیگری که باعث آسیب جدی به مرد یا زن شود را نمی‌توان طبیعی شمرد. برخی اعمال مثل شلاق زدن که باعث کبودی و ایجاد زخم بر روی بدن شود، استفاده از ابزارهای جنسی ، تجاوز و رفتاری که به این برخوردها نزدیک باشد، می‌تواند از انواع سادیسم جنسی شناخته شود.

بیشتر بدانید: درمان بی میلی جنسی و سرد مزاجی

تشخیص سادیسم جنسی

تشخیص سادیسم جنسی

تشخیص دیگرآزاری جنسی به دقت و مهارت بالایی نیاز دارد. اطلاعاتی که طرف دیگر درباره رابطه جنسی دارد، می‌تواند به شدت در تشخیص این اختلال کمک کند. فرد مبتلا به اختلال جنسی سادیسم، به مدت شش ماه یا بیشتر، با الگوی تکرارشونده، به همسر خود آسیب می‌رساند.

در این فرآیند، همسر با درد‌های جسمی و یا احساس حقارت و ناخوشایندی در رابطه جنسی روبرو می‌شود، در حالی که فرد سادیست از این آسیب‌ها لذت می‌برد. اگر آسیب در جریان فعالیت جنسی حاصل نشود، فرد مبتلا به سادیسم جنسی به ارگاسم نمی‌رسد و از رابطه لذت کافی را نمی‌برد.

دلایل ایجاد دگرآزاری جنسی

اگرچه علت دگرآزاری جنسی به وضوح مشخص نیست اما تئوری هایی در ارتباط با شکل گیری سادیسم جنسی وجود دارد که در زیر برخی از آن ها را مشاهده می کنید:

  • کسانی که در زندگی خود مورد ظلم واقع شده یا دارای قدرت نبوده‌اند، در رابطه‌ی جنسی با آسیب رساندن به طرف مقابل احساس قدرت می‌کنند.
  • معمولا افرادی که به علت‌های ناخوشایندی در زندگی دچار انزواطلبی شده‌اند، به سادیسم جنسی دچار می‌شوند.
  • سرکوب کردن امیال جنسی.

عوارض سادیسم جنسی

عوارض سادیسم جنسی

فرد مبتلا به دگر آزاری جنسی، عمدتاً در بخش‌های دیگر زندگی نیز به عنوان فرد آزارگر ظاهر می‌شود. از سوی دیگر، اغلب افرادی که با این انحراف جنسی مواجه هستند، با افسردگی نیز دست و پنجه نرم می‌کنند.

اگر سادیسم جنسی مورد درمان قرار نگیرد، وضعیت بدتر خواهد شد و شدت آن افزایش خواهد یافت، که ممکن است به تشدید افسردگی یا دیگر اختلالات روانی منجر شود. این تعامل دوطرفه است، به این معنا که هرگونه اختلالی در صورت عدم درمان، اختلالات دیگر را تشدید می‌کند.

درمان اختلال سادیسم جنسی

درمان اختلال سادیسم جنسی

معمولاً افراد مبتلا به سادیسم جنسی با اراده خود نزد روانشناس یا روانپزشک نمی روند. با این حال، هنگامی که این افراد به متخصصان روانی مراجعه می‌کنند، رویکرد درمانی معمولاً شامل هر دو روش دارویی و سایکوتراپی یا روان‌درمانی است.

درمان روان‌شناختی به معنای جستجوی راهکارهای سالم‌تر و بدون خطر برای افزایش هیجانات جنسی و افزایش میل جنسی افراد مبتلا می‌شود. این روش درمانی همچنین شامل شناسایی الگوهای رفتاری مناسب است، که با نهادینه کردن آنها در فرد، می‌توان او را از اقدامات آزاردهنده دور کرد.

برای بهبود دیگرآزاری جنسی، داروهای ضد افسردگی که به کاهش رفتارهای بدون فکر و ناگهانی کمک می‌کنند و همچنین داروهای آنتی‌آندروژنیک که میل جنسی را کاهش می‌دهند، تجویز می‌شوند.

بیشتر بدانید: درمان همجنسگرایی و همجنس خواهی با 8 روش کمکی

نکته پایانی

مهم است به یاد داشت که، همانطور که در تعریف فوق ذکر شده، آسیب مرتبط با سادیسم جنسی به تنهایی به معنای فیزیکی نیست. ممکن است در سادیسم جنسی، عمل‌هایی نظیر مسخره کردن و تحقیر شدن همسر، حتی در صورتی که منجر به تجربه حس ناخوشایند ناخواسته در فرد شود، آسیب روانی به شمار آید و سادیسم جنسی نقش آفرین خواهد بود.

برای اطلاعات بیشتر از خدمات درمانی می توانید با مطب دکتر داوود نجفی توانا تماس بگیرید.

می دانم، می خواهم، اما نمی توانم!

“می دانم مشکلم چیست و می خواهم از آن رها شوم و یا درمانش کنم، و برای درمان آنها از همه روشها استفاده نموده ام با این وجود نمی توانم.”
مثلا”، وسواس شستن و یا ترسهای غیر معقول و یا عدم اعتماد بنفس و غیره . با اینکه می دانیم این رفتارها یا احساسات غیر منطقی است، با این حال قادر به رهایی و یا کنترل آنها نیستیم.
بنابراین می توان گفت بسیاری از احساسات،هیجانات،و افکار ما ریشه در ناخوداگاه دارد.اگر چه در نهایت ما مسئول اعمال خود در جامعه و در تعامل با دیگران می باشیم.
اختلالات و انحرافات قابل درمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − یک =