لوگو دکتر نجفی توانا

انواع اختلالات جنسی و روش های درمان آن

فهرست محتوا

سلام . این بخش در حال آماده سازی است.

تعریف اختلالات جنسی: اختلال جنسی یعنی ناتوانی   در برقراری  رابطه زناشویی یا جنسی با شریک عاطفی یا همسر  یا جنس مخالف که ممکن است در گذشته این رابطه بطور کامل یا ناقص برقرار بوده یا اصلاً فرد قادر به ایجاد ارتباط جنسی نبوده است.اختلال جنسی با انحراف جنسی کاملاً متفاوت می باشد زیرا فردی که دارای انحراف جنسی است  احساس عاطفی و جنسی به چیزی غیر از رابطه جنسی طبیعی با جنس مخالف دارد.مثلاً دارای گرایش شی پرستی یا همان فتیش ،مازوخیسم  جنسی ، یا سادیسم جنسی ، اعتیاد به پورنوگرافی ، حیوان خواهی یا گرایش به همجنس و….می باشد. اما فرد مبتلا به  اختلال  جنسی  می تواند دارای حس طبیعی جنسی به به جنس مخالف  باشد اما به دلیل خاصی مثلاً خشم  یا نفرت یا ترس، احساس گناه ، احساس تقدس و غیره ، توان یا میل جنسی خود را از دست بدهد. و همچنین اختلال جنسی می تواند ناشی از انحراف یا گرایش جنسی خاصی باشد. بعنوان مثال فردی که تا حدودی یا بطور کامل دارای گرایش جنسی  به همجنس باشد ممکن است در هنگام رابطه جنسی دچار اختلال شود.اما این اختلال ناشی از انحراف یا گرایش جنسی فرد می باشد.

 

علل اختلالات جنسی: علل اختلالات جنسی گوناگون است  به جز علتهای پزشکی که می تواند ناشی از بیماریهای جسمانی و یا مصرف داروها باشد علتهای روانی بیشترین  سهم را در بروز اختلالات جنسی زنان و مردان دارند. این  عوامل روانی عبارتند از خشم،تنفر ،ترس ،احساس گناه ،احساس تقدس یا معصومیت، سوء استفاده های جنسی یا تجاوز (که معمولاً درزنان  منجر به واژینیسموس یا درد یا ترس از نزدیکی می شود ) و ممکن است علتهای دیگری نیز از این قبیل وجود داشته باشد. در ذیل شما را به نمونه هایی از بیمارانی که به دلیل   عوامل روانی  ذکر شده دچار  اختلالات جنسی شده اند آشنا می نماییم:

عامل خشم در اختلال جنسی :

 

ادامه دارد…

 

 

می دانم، می خواهم، اما نمی توانم!

“می دانم مشکلم چیست و می خواهم از آن رها شوم و یا درمانش کنم، و برای درمان آنها از همه روشها استفاده نموده ام با این وجود نمی توانم.”
مثلا”، وسواس شستن و یا ترسهای غیر معقول و یا عدم اعتماد بنفس و غیره . با اینکه می دانیم این رفتارها یا احساسات غیر منطقی است، با این حال قادر به رهایی و یا کنترل آنها نیستیم.
بنابراین می توان گفت بسیاری از احساسات،هیجانات،و افکار ما ریشه در ناخوداگاه دارد.اگر چه در نهایت ما مسئول اعمال خود در جامعه و در تعامل با دیگران می باشیم.
اختلالات و انحرافات قابل درمان