Rating is disabled

درباره افسردگی بیشتر بدانیم

دراین مبحث سعی داریم شما را بیشتر با افسردگی ، و نحوه شناخت و راهکارهای درمان افسردگی آشنا کنیم :
افسردگی ،زمینه ژنتیکی دارد،پس اگر در خانواده شما شخصی به افسردگی مبتلاست ،شما نیز زمینه ابتلا به افسردگی را دارید و باید نسبت به پیشگیری از افسردگی اقدام کنید.

افسردگی-زنان
علاوه بر این هر شخصی می تواند به افسردگی مبتلا شود ، رییس، کارمند ،ورزشکار ،هنرمند و…….. همچنین شرایط سخت زندگی می تواند زمینه را برای ابتلا به افسردگی تشدید کند .
با اینکه زنان دوبرابر مردان به افسردگی مبتلا می شوند اما چون مردان کمترراجع به احساسات خود صحبت می کنند و کمتر به دنبال درمان می روند عوارض افسردگی در آنها بیشتر است . مردانی که دچار افسردگی می شوند ممکن است دست به رفتارهای پر خطر و خودکشی بزنند یا به موادمخدر و الکل روی بیاورند.
احساس گناه بی مورد ، می تواند سبب افسردگی شود بنابراین والدین باید تلاش کنند از سرزنش بی مورد کودکان خود پرهیز کنند تا احساس مقصربودن و گناه در آنها شکل نگیرد.
به کودکان دبستانی خود بیاموزید در فعالیتهای گروهی شرکت کنند و نحوه تعامل وهمکاری با گروه و روابط اجتماعی صحیح رابیاموزند به این ترتیب می شود احتمال افسردگی در بزرگسالی را کاهش داد.
در جوانی ، افراد باید انگیزه و عشقی برای زندگی داشته باشند و به استقلال مالی و بلوغ عاطفی برسند و روابط اجتماعی صمیمی و حمایتگر را تجربه کنند ،تا دچار سرخوردگی و در نتیجه افسردگی نشوند.
در سنین میانسالی ،اشخاص دوست دارند نقش مثبتی در اجتماع داشته باشد و برای دیگران مفید باشند . عدم وجود این وضعیت می تواند موجب افسردگی شود.
در افراد مسن تر ، حمایت نشدن از طرف خانواده و احساس بی ارزش بودن سبب افسردگی می شود
افسردگی در افراد مسن سبب کم شدن حافظه، گیجی و هذیان می شود.
به سالمندانی که دچار افسردگی شده اند اجازه بروز احساساتشان را بدهید و در آنها امید ایجاد کنید .
با آنها قدم بزنید ؛ و بازیهای فکری بکنید زیرا هنگامی که ذهن و بدن فعال است، از شدت افسردگی کاسته می شود . همچنین آنها را تشویق به انجام کارهایی کنید که از آنها لذت می برند
ورزش و فعالیتهای بدنی به همراه ورزشهای ذهنی نظیر حل کردن جدول ، روش بسیار خوبی برای کاهش افسردگی است.
افکار مثبت و خوش بینی به آینده بهتر ، افسردگی را کاهش می دهد.
افسردگی سبب ناامیدی نسبت به آینده می شود در درمان شناختی- رفتاریCBT)) افراد می آموزند افکار مثبت را جایگزین منفی‌ها کنند. و با این روش به جنگ افسردگی بروند.
روان درمانی و هیپنوتیزم درمانی نیز درمانهای موثری برای افسردگی هستند با مراجعه به روانشناس و درمان افسردگی زندگی بهتری را تجربه کنیم بدیهی است درمان نباید نیمه کاره رها شود و گرنه احتمال بازگشت علایم افسردگی وجود دارد.

دکتر داوود نجفی توانا

دارای دکترای تخصصی روانشناسی از هندوستان که مقاطع تحصیلی خود در زمینه روانشناسی بالینی از شهید چمران اهواز و ارشد بالینی و دکترا را درکشور هند اخذ نموده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *