Rating is disabled

مشکلات جنسی زنان و مردان

 

رابطه1

شایع ترین مشکلات مردان : پروستات ، کاهش جریان خون به آلت تناسلی مرد به علت ابتلا به دیابت ، بیماریهای قلبی و یا بیماریهای دیگر ، آسیب های عصبی به نخاع و یا کاهش در هورمون تستوسترون  باشد که می تواند علت روانی نیز داشته باشد.

 

مشکلات جنسی متداول در بین زنان شامل :عدم تمایل جنسی به علت کاهش هورمون استروژن ، اختلالات تیروئید ( که می تواند در بعضی از مردان نیز تأثیر گذار باشد ) ، درد در هنگام مقاربت به علت مشکلات واژن (واژینیسموس )از جمله کم بودن ترشحات واژن می باشد که میتواند در اثر استرس و ترس باشد در اینصورت براحتی با هیپنوتیزم قابل درمان است.. در بعضی از زوجین ، متخصصین استفاده از برخی داروها را علت مشکلات جنسی می دانند که عبارتند از : الکل ، نیکوتین ، مواد مخدر ، برخی از داروهای فشار خون ، آنتی هیستامین ها و داروهای ضد افسردگی خاص .

 

مشکلات جنسی در مردان

مطالعات نشان می دهد که ۷۵% از مردان تحت تأثیر انزال زودرس قرار می گیرند .از نظر بالینی انزال زود رس به این صورت تعریف می شود :  آغاز انزال ( خروج منی ) از آلت تناسلی که قبل از مقاربت یا به سرعت بعد از شروع ، معمولاً در عرض کمتر از ۱۵ بار دخول رخ می دهد .

 

هر مرد حداقل یک بار انزال زود رس را در زندگی خود تجربه کرده است . اما برای بعضی از مردان تبدیل به یک مشکل مزمن می شود . انزال زود رس می تواند به حساسیت بالا ، تحریک سیستم عصبی ، وسواس فکری – عملی و گاهی اوقات عدم کنترل واکنش بدن نسبت به برانگیختگی جنسی ( هیجان ) مربوط شود . بی توجهی به انزال زودرس اغلب موجب عفونت در غده پروستات می شود که یک دوره استفاده از آنتی بیوتیک ها این مشکل را حل خواهد کرد .

 

مشکلات موقتی می تواند ناشی از استرس یا استفاده برخی داروها از قبیل قرص سرماخوردگی باشد . درمان زود انزالی علاوه بر رواندرمانی و هیپنوتیزمدرمانی شامل داروهای ضدافسردگی که باید ۱۲ ساعت قبل از عمل زناشویی خورده شود و استفاده از کاندوم برای کاهش احساس می باشد.گاهی اوقات کرم لیدوکائین می تواند به کاهش احساس کمک کند اما این کرم بر روی همسر نیز تأثیر می گذارد.

علت اختلال عملکرد در زنان

بر خلاف مردان که برای کاهش مقاربت به رویدادهای خاص فیزیولوژیکی نیاز دارند . زنان این گونه محدودیت ها را ندارند . شایعترین دلایل ناتوانی جنسی زنان غالباً در مسائل مربوط به تمایل ، انگیختگی جنسی و یا بعضی وقتها مقاربت دردناک است . بعضی از زنان ناتوانی در داشتن لذت ( اوج لذت جنسی ) و تجربه درد را گزارش می کنند . کاهش تمایل از وجود یک رابطه سرد و ضعیف با همسر یا تنش های دیگر در زندگی ، ایجاد می شود .عوامل فیزیکی به کاهش هورمون های استروژن و تستوسترون که در زمان یائسگی اتفاق می افتد مربوط می شود . این عوامل نه تنها تمایل را کاهش می دهد ، همچنین سبب کاهش ترشحات مهبل می شود و در نتیجه تحریک مشکل تر و مقاربت دردناک خواهد بود.

 

بیماریهای خاص مانند اختلال تیروئید یا افسردگی نیز می توانند در تمایل زن تأثیرگذار باشد . عدم لذت به ندرت از مشکلات فیزیکی ناشی بوده اغلب از تحریک نادرست توسط همسر ایجاد می شود .

 

دکتر داوود نجفی توانا

دارای دکترای تخصصی روانشناسی از هندوستان که مقاطع تحصیلی خود در زمینه روانشناسی بالینی از شهید چمران اهواز و ارشد بالینی و دکترا را درکشور هند اخذ نموده اند.