لوگو دکتر نجفی توانا
درمان افسردگی با هیپنوتیزم

درمان افسردگی با هیپنوتیزم و تاثیر زیاد آن

فهرست محتوا

از مهم ترین علت های بوجود آمدن اکثر مشکلات روان‌شناختی مثل افسردگی و استرس، نداشتن ‌آگاهی در مورد روش ها و نحوه رویارویی ما با مشکلات می باشد. در صورت بوجود آمدن مشکلات روحی‌روانی، می‌توانیم با انجام دادن روش های مختلف و با ملاقات با روان‌شناس برای درمان کردن خود اقدام کنیم.

درمان افسردگی با هیپنوتیزم

هیپنوتیزم تکنیکی است که سالها بوسیله متخصصان برای بهبود اختلالات مربوط به سلامت روان مورد استفاده قرار گرفته است. به همین دلیل هیپنوتیزم در بعضی افراد، به درمان استرس، افسردگی و ترس کمک زیادی خواهد کرد. در این تکنیک یک مشاور تعلیم دیده با استفاده از حرف ها، عبارات یا روش های درمانی به موقعیت هوشیاری تغییر یافته فرد ورود پیدا می کند. این تکنیک شامل ریلکسیشن هدایت شده، سخن گفتن با خود، تجسم یا موسیقی هم می باشد.

درمان افسردگی با هیپنوتیزم چگونه انجام می‌شود؟

مشخص است هیپنوتیزم موجب ایجاد تغییراتی در ذهن ناهشیار فرد می‌شود که بیمار را قادر به انجام کار مورد نظر می کند. بعنوان نمونه زمانی که میخواهد شست و شوی دست را متوقف نماید. فشار فکری وسواسی کمتری را حس خواهد کرد، و یا به درستی افکار منفی و بدبینی را از خود دور می کند، و یا استرس و اضطراب کمتری را در جمع احساس می کند.

معمولاً هنگامی می توان هیپنوتیزم درمانی را برای درمان افسردگی بدون دارو بکار برد که همراه با روان درمانی و مشاوره های روانشناسی باشد. از طرفی درمان با هیپنوتیزم به همراه روان درمانی و بعضی وقت ها توسط دارو درمانی یکی از بهترین تکنیک های درمان افسردگی می باشد. هیپنوتیزم در درمان افسردگی و شکل های مختلف آن بسیار تاثیرگذار است و نتیجه بسیار خوبی هم بدست آمده است.

هیپنوتیزم درمانی در رفع و یا کاهش حالتهای افسردگی

بی حالی و بی حوصله بودن، بی خوابی، بد خوابی، کابوس شبانه، فکر خودکشی و حتی انجام خودکشی، زیاد غذا خوردن، کم غذا خوردن، نا امیدی، تفکرهای خشمگین، بدبینی، احساس ناامیدی، غمگین بودن از زندگی، کم شدن تمایل های جنسی، کم شدن اراده، و گوشه گیر شدن، لذت نبردن از قرار گرفتن در اجتماع …. بسیار تاثیرگذار بوده است.

البته قوی کردن مثبت اندیشی توسط هیپنوتیزم در رفع افسردگی بسیار تاثیرگذار است، اما همیشه اینطور نخواهد بود که اشخاص بوسیله ناهوشیار کنترل شوند، بلکه هوشیاری و اراده ما در تغییر حالت های درونی و همچنین بیرونی بسیار تاثیرگذار است .

راهای درمان افسردگی با هیپنوتیزم

روان کاوی
در این تکنیک درمان تغییر شخصیت بیمار و قوی کردن اعتماد به نفس او موجب میشود تا فرد با فهمیدن این روش ها اعتماد بین افراد مناسب، تکنیک های برقرار کردن ارتباط تاثیرگذر و روش های سازگار شدن با محیط و توانایی مقابله کردن با هیجان های زیاد را در این مدل درمان به کار خواهند برد.
رفتار درمانی
در این روش به شخصی که به افسردگی مبتلا شده است رفتارهایی را تعلیم خواهند داد که فرد بتواند بوسیله آن رفتارها از جامعه بازخورد مناسبی دریافت کند. همین کار موجب این خواهد شد که اعتماد به نفس فرد زیادتر شود و از همین جهت موجب شود فرد احساسی عالی پیدا نماید و فعالیتش نسبت به قبل بیشتر شود.
شناخت درمانی
این روش درمان با توجه به نوع فکر افراد و شناسایی شخصیت آن ها موجب این خواهد شد که دلیل بوجود آمدن اختلال افسردگی را پیدا نمایند. در این روش درمانی شخصی که افسردگی گرفته است به علت استفاده از الگوی فکری غلط در زندگی موجب شده تا حس غم و اندوه فرد بالاتر برود به همین دلیل شناخت اشتباهات فکری که موجب بوجود آمدن این مشکل شده است واجب است تا اصلاح شده و شناخته شود تا به درمان فرد کمک نماید.

آیا هینوتیزم در درمان افسردگی اثرگذار است؟

اگر میزان افسردگی فرد در اندازه متوسط و یا کم باشد و همینطور افکار خودکشی وجود نداشته باشد می شود از هر نوع روان درمانی همچون شناخت و روان کاوی و همینطور از هیپنوتیزم هم استفاده نمود. در درمان هیپنوتیزم افسردگی بعضی اوقات می شود با تلقین بطور مستقیم روحیه افراد را بالا برد و بعضی وقت ها هم می شود فکرهایی را که موجب می شود فرد احساس افسردگی پیدا کند را شناسایی و اصلاح کند.

دقیقا مثل روشی که در شناخت درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی ضروری است که مشکلاتی را در کودکی فرد جستجو کرد که موجب شود فرد دیدگاه بدی نسبت به زندگی پیدا کند، که به کمک هیپنوتیزم می شود با اصلاح این نظرها شخص افسرده را درمان نمود. زمانی که افسردگی به حدی زیاد باشد که فرد امکان برقراری ارتباط با روانشناس و تمرکز برای هینوتیزم شدن را نیز نداشته باشد، ضروری است که درمانگر از درمان با دارو استفاده نماید.

در این صورت بعد از دارو درمانی و بهبود وضعیت روحی فرد می شود مجددا از هینوتیزم برای سرعت بخشیدن به درمان، استفاده بهتر از دارو درمانی و پیشگیری از افسردگی پیشرفته استفاده نمود. بعضی اوقات از هیپنوز برای افزایش فعالیت های شخص افسرده نیز استفاده خواهد شد. که میتواند کمک بسیاری برای درمان افسردگی باشد.

آیا هیپنوتراپی به درمان استرس هم کمک می کند؟

در هیپنوتراپی استرس، تمرکز اصلی روی بوجود آمدن آرامش روانی و بدنی می باشد. اکثر اشخاص مبتلا به استرس شدید و اضطراب در کنار نگرانی و تشویش ذهنی، از مشکل های بدنی مثل بی‌خوابی و انقباض های عضلانی نیز اذیت می شوند.

به‌ همین علت توسط هیپنوتیزم با بوجود آمدن فضایی آرام و کمک به کم شدن تنش‌ها و مشکلات ذهنی مراجعه‌کننده، می شود به درمان این اختلال کمک بسیاری کرد. با دسترسی به ناخودآگاه و سعی در تغییر نوع دید و درک فرد نسبت به مکان های استرس‌زا، امکان کم شدن نشانه ها و عوارض ناشی از استرس وجود خواهد داشت.

کاربردهای درمان با هیپنوتیزم

کمک به درمان افسردگیدرمان استرس و اضطراب با هیپنوتیزم
درمان دردهای مزمن با هیپنوتیزمدرمان ترس با هیپنوتیزم

کمک به درمان افسردگی

افسردگی به علت اتفاق های ناگواری می باشد که در گذشته اتفاق افتاده است و تلنبار شدن آن ها باعث بوجود آمدن آسیب روحی شده است. بنابراین در اشخاصی که به افسردگی ابتلا پیدا کرده اند، پزشک بوسیله هیپنوتیزم خواهد توانست ریشه اصلی مشکل را کشف کرده و کمک شایانی در از بین رفتن خاطرات تلخ داشته باشد.

درمان ترس با هیپنوتیزم

احتمالا تا به حال با افرادی ارتباط داشته اید که بدون هیچ علتی می ترسند. این گروه از افراد یا دارای اختلال عصبی هستند و یا به علت اتفاق ناگوار در گذشته خود به این اضطراب دست پیدا کرده اند. بعنوان نمونه امکان دارد در کودکی از کوه افتاده باشید و الان از کوهنوردی بترسید ولی علت آن را به خاطر نیاورید. برای رفع کردن این ترس ها نیز هیپنوتیزم تاثیر زیادی خواهد گذاشت.

درمان استرس و اضطراب با هیپنوتیزم

امروزه یکی از مشکلات مهمی که در کشور در موضوع روانی شناخته شده است، بالا رفتن تعداد کسانی است که به استرس شدید ابتلا پیدا کرده‌اند. آزمایش ها نشان دهنده این هستند که انسان های مضطرب امروز، از سن کم این مشکل را پیدا می کنند. بنابراین هیپنوتیزم بهترین تکنیک برای از بین بردن ردپای استرس در وجود انسان می باشد.

درمان افسردگی با هیپنوتیزم

درمان دردهای مزمن با هیپنوتیزم

از سایر مزایای هیپنوتیزم درمان دردهای مزمن همچون میگرن، درد بوجود آمده از سرطان، سردردهای عصبی، آرتروز و… می باشد. آزمایش ها نشان داده است که این تکنیک، پروسه درمان را سرعت می بخشد. بنابراین جایگاه بخصوصی در درمان این مشکلات خواهد داشت.

می دانم، می خواهم، اما نمی توانم!

“می دانم مشکلم چیست و می خواهم از آن رها شوم و یا درمانش کنم، و برای درمان آنها از همه روشها استفاده نموده ام با این وجود نمی توانم.”
مثلا”، وسواس شستن و یا ترسهای غیر معقول و یا عدم اعتماد بنفس و غیره . با اینکه می دانیم این رفتارها یا احساسات غیر منطقی است، با این حال قادر به رهایی و یا کنترل آنها نیستیم.
بنابراین می توان گفت بسیاری از احساسات،هیجانات،و افکار ما ریشه در ناخوداگاه دارد.اگر چه در نهایت ما مسئول اعمال خود در جامعه و در تعامل با دیگران می باشیم.
اختلالات و انحرافات قابل درمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + سه =